Kom terug bij jezelf en geniet van natuurlijk leven in flow

Ik werk met jou, ondernemende vrouw.

Jij hebt een druk leven, een eigen bedrijf of een goede baan. Je hebt veel rollen in je leven en voelt je gestrest, omdat je alle ballen (waaronder je verleden) hoog moet houden . Eigenlijk ben je veel te druk, kom je tijd tekort, heb je niet alles een plekje gegeven en daar word je niet blij van.

 

Wat zou een aanleiding voor jou zijn om met mij te werken?

Ik ben al jaren aan het werk, maar ik haal er geen voldoening meer uit. Het boeit me niet meer wat ik doe en ik werk op de automatische piloot en verdien mijn geld. Ik wil zo graag weer leven en werken vanuit passie, maar kom ik daar, geen idee? Een eigen bedrijf, lekker doen wat voor mij goed voelt, geen verantwoording afleggen aan een baas, maar mijn eigen beslissingen nemen. Dat is wat ik eigenlijk wil, een levenslange droom. Maar dan is er zo’n stemmetje in mijn hoofd, ‘dat kun je niet, je weet niet genoeg, wie luistert er nou naar jou’. Daar wil ik niet naar luisteren, ik wil dit gaan doen! Maar hoe?

 

Eigenlijk ben ik altijd druk met iedereen om mij heen. Mijn partner, kinderen, familie, vrienden en de klanten in mijn bedrijf. Ik loop mij de benen uit mijn lijf en kan het allemaal niet meer bijbenen. In de avond ben ik doodop en in de ochtend kan ik nauwelijks mijn bed uitkomen en dan moet de dag nog beginnen. Hoe krijg ik meer rust in mijn leven en kan ik toch doen wat ik wil doen?

 

Als kind heb ik geleerd van mijn ouders dat ik altijd mijn best moet doen en lief moet zijn voor iedereen. Als ik dat deed, dan kreeg ik een knuffel of een compliment en waren ze blij met mij. Eigenlijk was ik als persoon zelf niet goed genoeg. Ik moest er altijd iets voor doen, goede cijfers halen of mezelf compleet wegcijferen. Ik kan geen nee zeggen, want ik ben bang dat mensen en klanten mij niet mogen en ik geen goede onderneming kan opbouwen.

 

Ik ben altijd bang om het niet goed te doen. Ik vertrouw te weinig op mijn eigen kunnen en de kennis die ik heb. Ik wil het altijd goed doen, ben perfectionistisch. Ik twijfel in mijn bedrijf of ik wel de goeie kant op ga, of ik daarmee niet anderen benadeel. Ik wil meer durven vertrouwen op mijn intuïtie, weten dat ik in overeenstemming ben met de flow van het universum. Zodat ik mijn echte zelf kan zijn en kan leven vanuit mijn passie, zonder twijfels of het gevoel dat ik daarin egoïstisch ben.

 

Ik geniet niet meer van mijn leven, met mijn werk, mijn man en mijn jonge kinderen. Ik ben zo druk, heb het gevoel dat ik alles alleen moet doen. Ik heb veel momenten van geen geduld, frustratie, boosheid en verdriet. Dit reageer ik af op mijn man en de kinderen. Ik wil wel dingen gaan doen voor mezelf, maar ik heb geen tijd, geen zin, ben er nog niet aan toe. Ik weet altijd wel een smoes te verzinnen, alles kost energie, ook het reiken naar een leven vanuit passie. En eigenlijk wil ik dat heel graag.

 

Angst was de basis van mijn opvoeding en de overtuiging die ik meegekregen heb. Ik veroordeel mezelf vaak en bejegen mezelf negatief. Ik ben eigenlijk alleen maar gericht op de ander en vergeet mezelf. Ik ondermijn mijn eigen grenzen, wanneer ik denk de ander nodig te hebben. Dat werkt tegen mij in mijn onderneming. Ik ben niet in staat nee te zeggen, klanten gaan over mijn grenzen, maar ik doe het maar om de klant niet te verliezen. Dus doe ik veel te veel voor een klant en loop mezelf volledig voorbij. Ik weet dat ik een goede ondernemer kan zijn, maar ik vertrouw te weinig op mezelf en durf geen nee te zeggen.

Rilana Altena

Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, Maanvrouw, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.
Lees meer.