Deze pagina afdrukken
maandag, 25 juni 2018 14:57

Loslaten van weerstanden, kun jij dat?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vanmorgen bij de trekking van de Avalonweekkaart viel er een kaart uit. Burden. Wat zit mij nog dwars dat mij tegenhoud, wat weerstand geeft. Het wordt nu tijd dit los te laten. Zo toepasselijk op mijn proces van de afgelopen tijd. 

Afgelopen zaterdag was ik bij een lezing van Anna Verwaal. Deze lezing ging over conceptie, zwangerschap en de geboorte, de reis die ons leven bepaalt. Wat je overkomt tijdens conceptie, zwangerschap en geboorte als baby kan traumatisch zijn en gevolgen hebben voor je hele leven. Het staat letterlijk in je cellen geschreven. Het was super interessant, maar het deed mij persoonlijk ook heel veel.
 
Ik ben geboren met mijn navelstreng om mijn keel. Ik heb er nooit zo over nagedacht dat dit gevolgen kon hebben in mijn verdere leven. Het is een geboortetrauma.
 
 
De lezing
 
Ik zit vooraan in de stoel in die zaal in Culemborg en hoor Anna zeggen: ‘ik moet iets vertellen over de navelstreng. Dat kreeg ik gisteravond al door’. Ik ga rechtop zitten. Dit is voor mij. Ik voel het gewoon. Ze vertelt wat het baby-tje in het geboortekanaal meemaakt als de navelstreng om het halsje zit. Elke keer als er een wee komt gaat het kindje naar voren. Maar de navelstreng zit om de hals, die wordt plat en gaat strakker staan. In wezen hangt het kind zichzelf elke keer een beetje op. 
 
Zo he, die hakt erin. Ze vertelt nog meer. Deze kinderen hebben in hun latere leven last van strakke dingen om hun nek. Hmm, dat klopt. Afgelopen kerst had ik een jurk aan, die steeds omhoog schoof en de hals in mijn nek drukte. Zo niet fijn, die jurk ligt nu in de kast. Maar één keer gedragen. Het volgende is dat je slaapproblemen kunt hebben. Check, ik heb niet voor niets een e-book over slapen geschreven (wil je deze aanschaffen, mail mij dan). 
 
Dan vertelt ze iets, wat bij mij zo binnenkomt. Kinderen die geboren zijn met de navelstreng om hun nek, hebben in hun latere leven moeite met het nemen van stappen. Stappen die echt belangrijk zijn. Energetisch gezien voelt zo iemand alsof hij dan dood gaat. En ik begin te huilen. De tranen stromen mij over de wangen, zittend voorin de zaal. (Gebeurt veel de laatste tijd). 
 
 
Herkenbaar
 
Dit is zo herkenbaar. Ik heb daar zoveel moeite mee, de echte grote stappen te zetten. Trouwen ja hoor geen probleem, ik houd van hem, mijn zielsmaatje. Maar mijn echte diepe gevoelens tonen, no way, veel te gevaarlijk. Een eigen bedrijf beginnen, tuurlijk, maar echt ervoor gaan. Nope, veel te eng. Een boek schrijven, ja een e-book over slaapproblemen, geen probleem. Maar een boek over mezelf, waarvan de opzet al klaar ligt. Daar kan ik me maar niet toe zetten. 
 
Poeh en ik maar denken, waarom kom ik toch niet verder, waarom stagneert het steeds? Wat doe ik verkeerd? Ik doe niets verkeerd. Ik kan er niets aan doen. Het staat in mijn cellen geschreven. Dat haalt zoveel druk bij mij weg. Zie je wel, dit doe ik niet bewust, maar het overkomt me.
En nu? Nu herken ik het en kan ik eraan werken. Gisteren al supermooie stappen gezet op de laatste dag van de opleiding tot Loslaatcoach
 
 
Spiritbusiness, Life & Loslaatcoach
 
Welke kant ga ik nu op? Natuurlijk blijf ik dit werk doen. Het voelt zo goed, het stroomt. Maar ik ga me wel specifiek richten op die vrouwen die getraumatiseerd zijn vanuit de eerste fase in hun leven, met betrekking tot hun ouders en die dit echt willen loslaten. Daar. Ik heb het uitgesproken. Aanstaande oktober het vervolg bij Anna Verwaal. Dit is niet voor niets in mijn leven gekomen. Hier moet en doe ik iets mee. Mijn pad. Super :D. 
 
Hartegroet,
RIlana
 
 
Ps. Wil je meer weten of zien van Anna Verwaal? Kijk dan hier.
 
Pps. Wil jij ook leren hoe jij je ouders los kunt laten als ondernemende vrouw? Doe dan mee aan deze bijzondere workshopdag. Klik >>HIER<< om je aan te melden.
Gelezen: 4880 keer Laatst aangepast op maandag, 25 juni 2018 15:15
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl