Deze pagina afdrukken
donderdag, 21 december 2017 13:01

Kerstmis, hoe blijf jij bij jezelf?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

'Kerstmis, lekker eten met z’n allen, witte sneeuw om mee te ballen. Was het elke dag maar kerstmis’.

Mijn all-time favoriete kerstliedje, ja van Kinderen voor Kinderen, ik weet het. Maar het raakt me.

 

Kerstmis raakt mij, maar dat was niet altijd zo ....

Kerstmis raakt me ook. Een mooie tijd, soms met sneeuw, maar altijd met kaarsjes, een heerlijk ruikende kerstboom, ballen, slingers, lekker eten, gezelligheid. Heerlijk knus in huis, maar ook op naar het strand. Heerlijk samen met de hond langs de zee wandelen, frisse neus halen en dan op naar een strandtent voor warme choco en wat lekkers. Dat is voor mij kerst.

Dat is ook wel eens anders geweest. Kerst is ook een tijd geweest van heen en weer rennen van het ene naar het andere huis (heb je met gescheiden ouders en schoonfamilie). Dingen regelen, zorgen dat iedereen het naar de zin heeft. Alleen maar bezig zijn met een ander. Dat is erg vermoeiend en het zorgt ervoor dat je totaal niet kunt genieten of tot rust komt, als je dat niet bewust voor jezelf inplant. 

Is de kerst zo voor jou? Hoe kom je tot rust? Hoe blijf jij bij jezelf? Hoe zorg jij ervoor dat je jezelf niet compleet voorbij loopt en instort na de kerst? Ik heb ervaren dat bewuste momenten van ademen heel erg goed werken. Dat hoeft helemaal niet lang te duren en is ook niet moeilijk.

 

KERSTSTRESS? DE KERSTMAN ZEGT NIET VOOR NIETS: HO HO HO. Loesje

 

 

Hoe kun je dit aanpakken?

Zoek een rustig plekje op in huis. Ga even naar je slaapkamer, of een andere ruimte waar geen mensen zijn, desnoods op de wc, als deze nog goed ruikt ;). Ben je niet in je eigen huis, dan is de wc sowieso een goede optie om je terug te trekken.

 

Wat doe je dan?

Ga even lekker zitten, doe je ogen dicht en richt je op je ademhaling.

  • Haal diep adem voor 4 tellen, ga echt door naar je buik.
  • Dan houd je je adem vast voor 7 tellen en adem dan uit voor 8 tellen.
  • Dit doe je 7 maal achter elkaar.
  • Dan haal je even normaal adem.
  • En doe je ditzelfde nog 2 maal. 

Dit zorgt ervoor dat je tot rust komt en het gevoel van ontspanning in je lichaam komt. 

 

Geniet van je kerstdagen.

Hartegroet,

Rilana

 

Ps. Mocht je nog meer tot rust willen komen, kijk dan op mijn YouTube-kanaal voor mijn muziekmeditaties 

Pps. Wil je nog meer geleide meditaties begeleid door de handpan, dan kan kijk daarvoor hier. Er zit een ontspanningsmeditatie, en een hypnose bij!

Pps. Merk jij lopende de maand ook verschillen in je gevoel, je prestatievermogen, de mate waarin jij naar buiten wilt treden of niet? Dat wordt mede beïnvloed door de maan. Leer je natuurlijke cyclus kennen, door je gevoel bij te houden op basis van de cyclus van de maan in het Gevoelskleurboek. Hier verkrijgbaar. 22 december kan ik ze versturen.

Gelezen: 3542 keer Laatst aangepast op donderdag, 21 december 2017 16:00
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl