Deze pagina afdrukken
vrijdag, 28 juli 2017 14:14

Neem jij de tijd om niets te doen, de stilte op te zoeken?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Ik ervaar dagelijks de cyclus van de natuur. Het geduld van de natuur, maar ook de stilte van de natuur. De natuur is, niets meer en niets minder. Alles is aanwezig en alles loopt. Als ik hiernaar leef, met deze cyclus, dan loopt mijn leven ook zo. Natuurlijk leven, natuurlijk zijn. Dit geeft mij zoveel rust en ontspanning.

 

De cyclus van de maan is voor mij hierin heel belangrijk. Afgelopen zondag was het donkere/nieuwe maan. 3 dagen van transformatie van het oude naar het nieuwe, van donker naar licht, van terugtrekken naar stralen. Het is ook de tijd van in jezelf keren en laten gaan wat niet goed voor je is, niet meer bij je hoort. Waar je afscheid van kunt nemen. Maar om daar te komen heb je stilte nodig. Stilte om echt te zijn wie je bent.

 

Het universum geeft zich over aan een geest die stil kan zijn. Chuang Tse
When you lose touch with inner stillness, you lose touch with yourself. When you lose touch with yourself, you lose yourself in the world. Eckhart Tolle
Het enige wat nodig is om het Zelf te realiseren is: wees stil. Kan het eenvoudiger? Ramana Maharshi
Hoe kan ik totale innerlijke stilheid vinden? Door weerstandsloos mee te bewegen met de stroom van het leven… Lao Tse

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij stilte in je leven ervaren? Wil jij voelen wat nog bij je hoort en wat je kunt laten gaan. Ga dan regelmatig in meditatie. Zoek de stilte in jezelf. En hoor wat ze jou te vertellen heeft. Dit is voor mij logisch om te doen. Al is het maar een kort moment.

 

Hoe kun je dit aanpakken?

Kijk naar je eigen ritme? Jouw cyclus. Ervaar wanneer jouw piek- en dalmomenten zijn op een dag, door de week en plan momenten van stilte, van niets doen. Geef jezelf toestemming om tijd te nemen waarin je niets doet. Als je iets af moet hebben, dan heb je vaak de neiging om heel erg lang en intensief te werken. Maar dit werkt juist tegen je. Plan ruimte in en neem dan gas terug. Plan ook de momenten van hard werken en rust aan de hand van de maancyclus.

Geef geplande ‘niets-doen’-tijd niet op. Vul niet elk moment met hard werken. Je hebt de tijd om te herstellen en te vernieuwen ook nodig. Daarmee kom je juist in flow en je creativiteit. Neem ook de tijd voor reflectie, rond de periode van de afnemende maan is het heel goed om te kijken wat je geleerd hebt de afgelopen tijd, wat je anders had kunnen doen, wat je mee wilt nemen en wat je los wilt laten. Zodat je dit in de periode van de donkere maan ook echt kunt doen. Dan begin je met de nieuwe maan weer een frisse maanmaand en kun je onder de wassende maan de nodige dingen bedenken en laten groeien. Je vervolgens kunt knallen met de volle maan.

Wil jij meer weten van de cyclus van de maan? Download dan hier mijn ebook ‘Leef het Ritme van de Maan’.

 

Heb een fijne maanmaand.

Hartegroet, Rilana 

Gelezen: 3897 keer
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl