Deze pagina afdrukken
maandag, 10 april 2017 10:23

Ben jij het ook zo zat een ballon te zijn?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

In de maatschappij waarin wij leven is kennis heel erg belangrijk. Dat is/was het voor mij ook. Ik heb niet voor niets 15 jaar studie achter de rug en ik ben nog steeds bezig. Maar wat ik de laatste paar jaar wel begin te ervaren, vooral de laatste 2 jaar. Is dat studie heel mooi is, maar als je het niet praktisch toe kunt passen, schiet je er niets mee op. En daar gaat het bij heel veel van ons mis, sterker nog, ik denk dat het één van de grootste problemen van dit moment is.

 

We leven teveel in ons hoofd en hebben geen fundament meer
 

 

 

 

 

Ballonhoofd

Ik heb ook jarenlang, het grootste gedeelte van mijn leven alleen in mijn hoofd geleefd. Dat resulteerde in hele mooie dingen in mijn hoofd. Alleen het in de praktijk brengen dat kreeg ik niet voor elkaar. Waarom niet? Omdat ik geen goede basis had. Ik liep als een ballon met mijn hoofd in de wolken en mijn basis was zo fragiel, dat ik geen vaste voet aan de grond kon krijgen. Alles waar ik zoveel tijd, moeite met liefde aan gewerkt had, bleef in mijn hoofd zitten, maar praktisch de wereld inbrengen lukt niet.

 

Hoe komt dit?

Dat komt omdat wij met zijn allen niet meer gewend zijn om praktisch bezig te zijn. Sterker nog, het wordt in onze maatschappij ook niet gewaardeerd om met je handen te werken. De lonen voor de praktisch werkende mensen zijn bijvoorbeeld veel lager dan de mensen die met hun hoofd werken. Toch wel enigszins vreemd, want als de praktische mensen er niet zouden zijn. Zouden we geen stoepen, huizen of brood hebben. Maar de waardering voor hen is het minste. Waarom? Ze hebben vaak geen jarenlange studie achter de rug, soms hebben ze helemaal geen diploma. En dat maakt ze in de ogen van sommigen minderwaardig.

Ook in bedrijven en instellingen is dit te zien. Kijk je bijvoorbeeld naar onderwijs- of gezondheidszorginstellingen, dan zie je daar ook een figuurlijke ballon op staan. De mensen die het primaire werk doen (lesgeven en verplegen aan het bed) die zijn in deze instellingen dunner gezaaid, dan de mensen aan de top, die het voor het zeggen hebben. Ook daar alleen maar mensen met een ballonhoofd, totaal niet geaard en meestal ook niet op de hoogte van wat er op de werkvloer, de grond/het fundament, aan de hand is.

 

Geaard

Juist de mensen op de werkvloer zijn heel geaard. Zij weten hoe het is om letterlijk of figuurlijk met de handen in de grond te wroeten. Zonder dat zij het weten krijgen zij heel veel van de krachten van de aarde mee en hebben dus ook geen ballonhoofd. Wroeten in de aarde, zorgt dat je in het hier en nu bent. Dan kun je niet nadenken over wat je allemaal nog moet doen. Wat een ander misschien van jou denkt. Of de fout die je vorige week gemaakt hebt op je werk. Of wat je telefoon je nu weer kan vertellen, de serie die je vanavond toch echt wel wilt kijken.

In het onderwijs en de gezondheidszorg zie je echter wel een kentering, doordat er van bovenaf veel regels opgelegd worden. Daardoor moet er veel te veel opgeschreven, geadministreerd worden. Daardoor zijn de mensen op de werkvloer ook veel te veel met ballonzaken bezig en niet meer met hun eigenlijke taken, het lesgeven en verplegen. Zo worden geaarde mensen toch gedwongen om met hun hoofd in de wolken te gaan lopen en hun basis te verliezen.

 

Hoe kom jij/blijf je bij je basis?

De manier om bij je basis te komen, blijven is door te aarden. Door letterlijk met je handen in de aarde te wroeten. Dat is de meest makkelijke manier. Ik doe dat echter niet, dat werkt niet voor mij, heb niet echt van die groene vingers. Wat ik wel doe is heerlijk op blote voeten lopen, vanaf het moment dat het warm genoeg is. Het liefst op blote voeten door het bos, heerlijk.

Voor wie dit niet wat is, heb ik een aantal andere manieren, waarvan ik er 1 ga beschrijven en er 1 ga inspreken.

Een manier om te aarden is alles wat je doet, met aandacht te doen. Dat zorgt er namelijk voor dat je uit je hoofd gaat. Dus wat je ook maar doet, in de rij staan voor de kassa, luisteren naar een mooi stuk muziek. Je boterham smeren, een boek lezen, de was opvouwen, met je kinderen of je lief praten. Doe alles met volle aandacht. Deze aandacht zorgt dat je in het moment blijft, haalt je uit je hoofd en trek je naar beneden in je lijf.

Mocht je nog meer willen oefenen met aarden. Luister dan naar de geleide meditatie die ik heb ingesproken.

 

Nog beter is als je mee zou doen met mijn training ‘Leef je Levensdoel; in 8 stappen naar meer energie en balans in je leven’. Wil je echt van je ballonhoofd af, doe dan mee met deze prachtige training. De start is 15 mei en ik heb nog 2 van de 6 plaatsen vrij. Wil je meer weten, mail me dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Leef in liefde en verbinding.

 

Hartegroet,

Rilana

Gelezen: 3398 keer Laatst aangepast op dinsdag, 11 april 2017 14:45
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl