Deze pagina afdrukken
vrijdag, 31 maart 2017 13:29

4 gewoonten die niet goed zijn voor je relatie – hoe kom je ervan af?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Als ik een conflict heb mijn lief, vaak rond volle maan, ligt er altijd pijn vanuit het verleden onder. Ik reageer op iets wat in het heden gebeurt. De trigger. Maar de onderliggende emoties komen voort uit een angst vanuit het verleden. Vaak is dat bij mij, dat ik niet goed genoeg ben of het goed genoeg doe en dat hij dan weg zal gaan. Dat is namelijk wat ik heb geleerd in mijn leven. Veel mensen van wie ik hield (of dacht te houden), zijn weg gegaan, vooral mannen, vaders. Als ik dat voel, dan schiet ik in de stress en word ik boos. Eigenlijk is dat alleen maar angst.

Wat ligt er bij jou onder? Ben je je daar bewust van? Op het moment dat je tijdens een conflict aan jezelf vraagt aan jezelf wat de bron is, dan maak je een begin om oude gedragspatronen te doorbreken.

 

Wat zijn de meest voorkomende strategieën, gewoonten waar je in kunt schieten?

- Aanval

- Verdedigen

- Achtervolgen

- Terugtrekken

Het wegnemen van deze instinctieve reacties is een moedig proces. Een proces waarin je jezelf onder de loep neemt en zelfbewustzijn en zelf-onthullingen vereist. Maar je zult transformerende resultaten ervaren.

 

Hoe doe je dit?

De sleutel: concentreer je op je eigen ervaring. Geef geen schuld aan of heb geen kritiek op je partner

 

Wat is jouw TRIGGER?

Wees je bewust van en onderzoek je eigen sterke reacties te zien welke wond of trauma geraakt is. Daar kun je de volgende vragen voor gebruiken:

 

1. Voelt deze reactie bekend vanuit mijn kindertijd of vorige relaties?

2. Wanneer heb ik dit aangeleerd en wat kan ik er nu van leren?

3. Nu ik dit weet, hoe is mijn reactie op mijn lief?

 

Als je innerlijk informeert naar de bron van je reacties. Dit vervolgens deelt met je lief. Dan maak je een goed begin om vrij te komen van geconditioneerde gedragspatronen, die je relatie kunnen verbreken.

 

 

 

 

Wanneer je de intentie hebt om de verantwoordelijkheid te nemen voor je reacties. Deze onderzoekt en deelt waarom je boos bent, dan versterk je de verbinding met je partner. Je bewust zijn, helpt je om vriendelijk te zijn naar jezelf en je partner en daardoor maak je betere keuzes.

 

Leef in liefde en verbinding.

Hartegroet,

Rilana

Gelezen: 4225 keer Laatst aangepast op vrijdag, 31 maart 2017 13:46
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl