Deze pagina afdrukken
dinsdag, 07 februari 2017 19:10

Zes manieren om uit je hoofd en in je lijf te komen.

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Er is zoveel gaan de in de wereld de laatste tijd. Ook, nee misschien wel, juist bij ons vrouwen. Dat was voor mij het meest duidelijk in de periode na de inauguratie van Trump. Zoveel vrouwen die op de been kwamen, zoveel vrouwen die streden voor gelijke behandeling, voor gelijkwaardigheid en het recht om te beslissen over ons eigen lichaam. De kracht die daaruit voortkwam die zindert nog steeds na. Deze kracht heeft mij geraakt, raakt mij nog steeds. Eindelijk gaan we voor onszelf staan, maken we de keuze om te zeggen: 'Nee, nu is het genoeg! Hier stopt het!'. Ik ben persoonlijk niet blij met Trump, maar er wordt wel heel veel losgemaakt en vanuit actie volgt reactie. En hoe!

Staan voor jezelf

Dit kun jij ook doen, op kleine schaal, voor jezelf. Het begint ook bij jezelf. Michael Jackson zong erover in 'Man in the Mirror'; 'If you wanna make the world a better place, take a look at yourself, and then make a change'. 

Als je wilt gaan staan voor jezelf is het heel belangrijk dat je in verbinding bent met je innerlijke kracht, ook wel je innerlijk licht, levenskracht of zelfliefde genoemd. Dan kun je namelijk gaan staan vanuit je vrouwelijkheid, vanuit zachtheid, vanuit liefde. Nu kun je denken dat staan vanuit zachtheid niets zal toevoegen, omdat het zacht is en meegeeft. Maar in mijn ervaring is dat niet zo. Kijk maar naar water. Water is heel zacht, maar kan in een andere vorm enorm krachtig zijn. Juist het gaan staan vanuit zachtheid, liefde en je vrouwelijkheid zal het verschil maken. Het zal vanuit jou een lichtje laten schijnen in de soms harde wereld waarin wij leven, de wereld waarin mannelijke normen en waarden de voorrang hebben. Met heel veel van deze lichtjes, kunnen wij deze hardheid verzachten, de duisternis verlichten en liefde geven naar de mensen in onze omgeving. 

Hoe maak je verbinding met deze liefdevolle kracht in jezelf? Hoe kom je uit je hoofd? Want dat is waar heel veel mensen tegenwoordig zitten. In hun hoofd. Alleen maar denken, malen en niet voelen. Dat zorgt er ook voor dat we niet meer in verbinding staan met ons lijf en de signalen die ons lichaam aan ons geeft. Eigenlijk maken we daarmee onszelf en ook de aarde ziek. Hoe kom je weer terug naar die verbinding, de verbinding met je levenskracht? Dat doe je door te aarden. Aarden zorgt ervoor dat je van je hoofd in je lichaam, naar je buik zakt. Je buik is jouw plek van kracht, intuïtie, liefde en zachtheid. 

 

Verbinding maken door te aarden

Aarden? Hoe gaat dat in zijn werk? Dat dacht ik eerder ook. Hoe ga ik dat in hemelsnaam doen, aarden? Wat is het eigenlijk? Heel simpel gezegd, is het contact maken met de aarde onder ons, met de krachten die zij in zich heeft. Ik ben iemand die sowieso heel veel in het hoofd zit, mijn element (er zijn er vijf in de natuur: aarde, lucht, water, vuur en spirit) is lucht. Ik kan, als ik niet geaard ben, enorm vluchtig zijn, blijven denken/malen, letterlijk van het ene naar het andere fladderen. Ik ben bewust gaan aarden, omdat ik mezelf echt ziek maak door zo in de lucht te blijven hangen, maagklachten, rugklachten. Het aarden helpt mij. Hoe ik dat doe? Dat is eigenlijk vrij simpel en daar zal ik je een aantal voorbeelden van geven, die jezelf vrij gemakkelijk kunt toepassen.

  1. Doe alles wat je doet met aandacht. Wij denken dat we goed zijn in multitasken, maar eigenlijk is dat niet zo. Wat je doet, doe je eigenlijk maar voor de helft, dus niet goed. Het gaat beter, sneller als je 1 ding tegelijk doet. Daarnaast zorgt het ook voor minder stress en meer rust in je hoofd en je lijf. Door deze rust voel je je lijf beter en ben je meer geaard. Dus ook uit met de telefoon, Facebook , email etcetera.
  2. Wat ik ook doe als mijn hoofd vol zit, is douchen. Onder de douche gaan staan, het water over me laten lopen en tegelijkertijd hardop uitspreken dat alle gedachten, gevoelens etcetera met het water meespoelen. Daarna visualiseer ik een kleurendouche. Ik doe mijn ogen dicht en visualiseer dat het water telkens 1 kleur van de regenboog heeft en dat laat ik over me heen spoelen (de kleuren van de regenboog, zijn ook de kleuren die geassocieerd worden met je chakra's). Dit reinigt nog wat meer. 
  3. Ga de natuur in, ga wandelen. En dan bewust wandelen, dus niet met de telefoon in de hand of je oordoppen in je oren met muziek. Nee, het bos in gaan en met je zintuigen ervaren. Ruiken, voelen, horen, zien, ervaren. Het liefst op blote voeten, maar dat is een optie. Ik vind het erg prettig in de wat warmere jaargetijden. Ik zit ook graag tegen een boom aan, ook dat is een optie ;). 
  4. Ademhalen. Dit kun je op elk moment in iedere situatie toepassen. Blijf even bij jezelf, trek je terug en haal een aantal keren heel bewust, diep adem. Voel je adem instromen door je neus, naar je buik gaan en weer terugstromen door je mond of neus. Door je aandacht te verleggen naar je adem, kom je uit je hoofd en in je lijf. Dit zorgt dat spanning loskomt en je kalmeert. Hierdoor kom je in je lichaam, in het hier en nu en beleef je het moment, je leven heel intens. Door deze verbinding met je lichaam, ben je in contact met het leven, de kosmos en moeder aarde. 
  5. Zitmeditatie. Ga bewust ademhalen op het moment dat je gaat zitten en zit. Voel je rug, maak die recht als een boom en voel dat jij de verbinding bent tussen de aarde en de kosmos. Ervaar je adem en merk dat je gedachten komen en gaan als wolken aan de hemel. Dit kun je enkele minuten doen, of een half uur. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je je zult gaan voelen. 
  6. Visualisatie. Ga comfortabel zitten met je ogen dicht. Voel je voeten op de vloer en stel je voor dat je wortels onder je voeten krijgt die steeds verder de aarde in gaan. Deze wortels maken op een gegeven moment contact met het middelste punt van de aarde en via deze wortels krijg je energie van moeder aarde. Visualiseer de energie, licht dat naar boven stroomt naar je lichaam en in je lichaam. De aarde geeft zoveel jij nodig hebt. Heb je toch het gevoel dat je teveel hebt gekregen. Visualiseer dan dat je een klepje boven in je hoofd hebt, dat je kunt open zetten en de energie die teveel is geeft aan de kosmos (ook wel je hoofdchakra). Je kunt ook je handen letterlijk even op de grond leggen en uitspreken dat je het teveel teruggeeft.
    Ik visualiseer zelf vaak mijn veilige plek, onder een prachtige eik met dik, groen gras. Daar kan ik op liggen en wegzinken in de aarde. Je kunt voor jezelf ook zo'n plek in je hoofd creëren.

Dit zijn zes mogelijkheden om te aarden. Deze doe ik ook met regelmaat. Er zijn er nog meer te bedenken, maar deze werken voor mij. Wellicht kunnen ze ook iets voor jou betekenen, misschien ook voor de mensen in je omgeving. 

Verbinding zoeken met vrouwen

Wat ik ook als heel belangrijk ervaren heb om verbinding met mezelf, mijn liefdevolle levenskracht, te maken, is mezelf te verbinden met de vrouwen om mij heen. Vrouwen die ik nu echt zusters kan noemen. Zoek vrouwen op in je omgeving en maak een verbinding. Dat is zo helend voor jezelf, maar ook voor de wereld. Er zijn ook vrouwencirkels, rode tenten of andere evenementen te vinden waar je dat kunt doen. Spreek het de kosmos en je zult je plek vinden. Dat is echt mijn ervaring.

8 maart, op de Internationale Vrouwendag staan er weer marsen gepland. Je zou mee kunnen lopen. Je kan ook een event die rondom deze dagen gepland staan bij kunnen wonen, 4 maart een evenement van mijzelf met 2 andere vrouwen. Maar een kaars aansteken, even bij jezelf komen en je energie uitstralen naar de andere vrouwen op deze wereld doet ook al heel veel.

Ik ben benieuwd wat je hieraan hebt, of je er iets mee gaat doen. Laat het me weten. Mocht ik iets voor je kunnen betekenen, vertel.

 

Leef in verbinding.

Warme groet, Rilana

 

Gelezen: 4384 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 februari 2017 13:55
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl