Kom terug bij jezelf en geniet van natuurlijk leven in flow

Nieuwe website

Niet zo lang geleden heb ik besloten mijn werkzaamheden onder een andere bedrijfsnaam en vorm door te zetten. Sinds kort kun je mijn diensten terugvinden op www.rilana-altena.com.


Naast mijn trainingen, workshops en werkzaamheden als coach. Vind je op deze site ook mijn vernieuwde blog en een nieuwe webshop waar je naast mijn trainingen en workshops. Ook terecht kunt voor mijn ebooks en het laten zetten of onderhouden van dreadlocks.

Ik hoop je gauw te zien op www.rilana-altena.com!

zondag, 25 december 2016 20:41

Tien kleine momenten van aandacht voor rust en kalmte bij je kind

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Tien kleine momenten van aandacht voor rust en kalmte bij je kind

Kinderen zijn tegenwoordig druk, met school, activiteiten buiten school, tv en internet. Ze hebben daardoor niet de tijd om tot rust en zichzelf te komen. Hierdoor krijgen ze ook niet de mogelijkheid te leren wie ze zijn en uit te vinden hoe de wereld werkt. Daarnaast leren ze vooral van een voorbeeld. Ouders zijn tegenwoordig heel erg druk, gestrest en hun kinderen nemen deze stress over. Zo kunnen ouders onbewust stressproblemen bij hun kinderen veroorzaken, met alle gevolgen van dien (slaapproblemen, gedragsproblemen, lichamelijke klachten etc).

Echter kun je op een vrij simpele manier kinderen leren om op een gezonde wijze om te gaan met de chaos in de wereld om hen heen, binnen/buiten het gezin en in zichzelf. Het is heel eenvoudig in het dagelijks leven te integreren, door alleen al bewust aandacht te schenken aan de kleine dingen die we doen. Kinderen hebben hierin een voorsprong op volwassenen, omdat zij een natuurlijke neiging hebben details op te merken die wij als volwassenen niet meer zien. Zij hebben nog een beginnersgeest, staan zonder oordeel open voor nieuwe ervaringen en stellen vragen die volwassenen niet meer stellen.

Gedurende de dag zijn er kleine momenten samen met je kind, waarin jij kan zorgen dat ze in het hier en het nu zijn. Dat kun je simpelweg doen door samen met je kind drie keer diep adem te halen of hen bewust te maken van wat er nu gebeurt in hun omgeving en te laten voelen.

 

Deze momenten zijn:

  1. ’s Morgens in bed, net voordat je kind op staat;
  2. Vlak voordat je kind de school binnengaat;
  3. Wachten om over te steken;
  4. Aan tafel zitten als je kind uit school komt;
  5. Wanneer je het geluid van gelach hoort;
  6. De wind op je wang voelen;
  7. Het gefluit van de vogels horen;
  8. Een boek of een kleurboek openen;
  9. De eerste hap van je eten nemen;
  10. Iemand een knuffel geven.

Zo zijn er nog veel meer momenten te bedenken. Het maakt ook niet uit hoe je het oefent, maar het geschenk van aandachtig zijn in het moment is van groot belang. Juist bij moeilijke tijden, deze zullen ze echt tegenkomen, hoe zeer we onze kinderen ook beschermen. De wereld is niet altijd prettig en vol rozengeur. Kinderen zullen pijnlijke momenten ervaren, als dat al niet gebeurd is. Maar als wij ze leren om aandachtig en in het moment te zijn, dan kunnen ze ontdekken dat ze van hun grootste uitdagingen het meest kunnen leren.

 

Leef in verbinding

 

Warme groet,

Rilana

Gelezen: 2943 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 februari 2017 13:55
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.