Deze pagina afdrukken
zondag, 25 december 2016 19:55

Eerste echte dag als ondernemer

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Eerste echte dag als ondernemer

Zooooooooooo wat een dag had ik gisteren!!! Ik ben bij de ILOVEYOURBRAND Summer Business Boost van Debbie Bernasco van ILOVEYOURBRAND geweest. Wat een motiverende dag, met een authentieke, open vrouw, die heel veel over marketing weet. Waarom ben ik gegaan? Omdat ik met Lunara geen steek verder kom en ik zeker verder wil komen!

5 jaar geleden alweer ben ik begonnen met HollyOak, vorig jaar omgezet naar Lunara. Het is niet van de grond gekomen, maar dat wil ik zeker wel! Onlangs ben ik getrouwd met de liefste man van de wereld en hij geeft mij alle kans om Lunara echt op te zetten. Een grotere stimulans kan ik niet krijgen. Dus ik heb het besluit genomen om niet meer voor een baas te gaan werken per 1 september en echt de tijd en de ruimte te nemen om het allemaal goed te gaan neerzetten. Poehee, grote stap, erg spannend. Niet meer op de rand van het ravijn blijven staan, maar er met volle overtuiging overheen gaan, want een pad is er altijd, hoe dan ook.

Ik heb ook een keuze gemaakt om het niet allemaal alleen te gaan doen. Dat kan ik niet, want hoewel ik veel weet en kan, heb ik van marketing echt geen kaas gegeten. Daarnaast wat ik allemaal kan en weet, aan opleidingen gedaan heb, en aan ervaring opgedaan heb, zit me op marketinggebied danig in de weg. Ik heb zoveel mooie bomen voor mezelf neergezet, maar ik zie zo langzamerhand door deze mooie bomen het bos niet meer. Laat staan dat klanten/cliënten dat kunnen weten. 17 september ga ik beginnen met een opleiding om van mijzelf en Lunara een LoveBrand te maken, voor meer info zie de website. Debbie Bernasco, een marketingdeskundige en onderneemster. Dus leren om te bos te zien en jullie ook een kijkje daarin te kunnen geven.

Gisteren organiseerde Debbie een dag voor ondernemers om te kijken wat je angsten/belemmeringen/overtuigingen zijn, die je tegenhouden om een goede ondernemer te worden. Zo en er zitten er zeker wat bij mij zeg. Er was ook een coach, Mirjam van den Broek, aanwezig die hierover vertelde. Dat kwam wel binnen. Wat houdt mij tegen? In de basis? Een gevoel dat ik niet de moeite waard ben, het dus ook niet kan, niet goed genoeg ben. Dat zie ik ook terug bij mijn activiteiten op het Lorelei Vrouwenfestival. Ik ga daar nu voor de vijfde keer naar toe. Het eerste jaar als deelneemster, het tweede jaar als onderdeel van Baorisa, het derde jaar als deel van Twents Avalon, vorig jaar samen met Georgette een workshop gegeven in de rode tent. Altijd samen, altijd me laten overvleugelen door een ander, omdat ik denk dat ik niet goed genoeg ben.

Dit ligt diep in mijn jeugd, mijn vijfde jaar. Ik weet waar het vandaan komt en ik maak nu de keuze om me niet meer te laten overvleugelen. Ik ga het nu zelf doen, alleen, want dat KAN IK!!! Zo, die is eruit. Ik ga dit jaar op Lorelei twee maal een workshop MaanMindfulness geven, consulten maanorakel, naast nog een aantal ander leuke dingen. Ik heb er zin in. Ik maak de keuze om mijn overtuiging uit het verleden naast me neer te leggen. Dit heb ik gisteren tijdens het event op het podium durven zeggen, met tranen in mijn ogen en trillende handen. Ook weer een grote stap, maar wel 1 die heel goed voelde en het is dat heel erg prettig om zo ondersteund te worden door Debbie en Mirjam.

Daarnaast heb ik gisteren een doel gesteld voor mezelf, een doel (geen target, ben tenslotte een Nederlander, grinnn). Een doel wat ik behaald heb eind 2017. Dit zou ik voor gisteren niet gezegd hebben, maar nu wel! En ik noem mijzelf vanaf gisteren een ondernemer. Daar, ook die is eruit. Wat een ander mij ook zegt, dat dat niet kan als je zzp-er bent. Ik noem mezelf zo, klaar. Ik ben een ondernemer, die een doel gesteld heeft en dit doel ook gaat behalen. Hoe weet ik nog niet, daar ga ik hulp bij krijgen, maar links- of rechtsom ga ik dit doel behalen.

Al met al een hele bijzondere dag, ik zat hyper in de auto naar huis en daar stortte ik in, na alle emoties, informatie en prikkels van de dag. Nu de volgende dag is het goed om er een blog over te schrijven. Over de eerste dag van mijn ONDERNEMERSleven!

Wat wel van belang is hiervoor is dat ik een pakkende naam krijg voor wat ik nu eigenlijk ben. Het duurt te lang om uit te leggen dat ik orthopedagoog, mindfulnesstherapeut, natuurcoach en aankomend fytotherapeut ben. Een pakkende term die de lading dekt, omdat ik eigenlijk niet 1 ding apart doe, maar alles samenvoeg. Dat wordt nog een puzzel. Mocht jij een idee hebben, dan laat het me weten via facebook of via de mail.

Voor nu, dank je voor het lezen van mijn hersenspinningen en mijn eerste echt stap op het ondernemerspad.

Liefs,

Rilana

Gelezen: 3441 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 februari 2017 13:56
Drs. Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, maanvrouw, verbinder, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.

www.lunara.nl