Kom terug bij jezelf en geniet van natuurlijk leven in flow

Natuurlijk leven

Sinds ik een natuurlijk leven ben gaan leiden, ofwel de cyclus van de natuur volgen, ben ik veel beter in staat zijn te voelen wat ik nodig heb en goed in staat daar gevolg aan te geven. Mijn leven is rustiger, meer in balans en kan ik veel meer genieten van de kleine dagelijkse dingen, i.p.v. steeds druk te zijn met alles en iedereen, behalve mezelf.

 

De natuur laat ons de veranderingen in het leven zien. Het leven is een cyclus, die bijvoorbeeld in de jaargetijden prachtig waar te nemen is. Het is een cyclus van geboorte, groei, aftakeling en dood, oftewel transformatie naar nieuwe. Dat zie je ook terug bij de cyclus van de maan. Elk seizoen en elke maanmaand kent daarin zijn eigen energie en zijn eigen kracht. Deze cyclus staat ook voor de innerlijke veranderingen in de mens, wij volgen dezelfde cyclus. Sterker nog, als vrouwen zijn we met onze lichamelijke cyclus in verbinding met de cyclus van de maan en de grotere in de natuur.

Volg je de cyclus van de natuur dan kun je deze energie gebruiken voor persoonlijke groei. Elke cyclus die je meedraait geeft je de mogelijkheid tot groei en het verwerken van dingen die je bezighouden. Zaken vanuit dit leven, of dieperliggende kwesties. Het leven volgens de cycli van de natuur heelt je, in mijn ervaring.

Natuurlijk leven

De signalen van de natuur, zeggen ons iets over ons leven. Deze signalen krijgen we binnen via onze zintuigen en onze intuïtie. Maar we ontvangen deze signalen niet altijd naar behoren en lopen vervolgens onszelf voorbij. Ik kan je helpen om deze signalen te herkennen, onze intuïtie te ervaren en te volgen.  

 

De maan

Vooral de maan is voor mij belangrijk, daar heb ik een verbinding mee. Ik deel de laatste jaren mijn leven in volgens de maanfasen. Wanneer ik mijn ideeën ontwikkel, taken voltooi, rust neem of druk in de weer ben. Deze verbinding komt ook naar voren in de naam van mijn praktijk, Lunara. Luna is Latijn voor maan en RA zijn mijn initialen.

De planetaire krachten van de zon en de maan hebben invloed op onze planeet en alles wat erop leeft. De kracht invloed van de maan is het grootst, gezien zij het dichtstbij staat. Er is 1 universele energie, maar die manifesteert zich op vele niveaus, bijvoorbeeld op onze tijdsindeling. Een jaar telt twaalf of dertien volle manen (volgens de gregoriaanse kalender), en dat heeft een grote invloed gehad op onze tijdsindeling. Het woord ‘maand’ alleen al toont duidelijk de connectie met de maan. De allereerste kalenders waren gebaseerd op de nauwe relatie tussen de fases van de Maan en de cyclus van de vrouw. Gemiddeld duurt een menstruele cyclus 28 dagen en dat is ook de gemiddelde cyclus van de maan. Vrouwen zijn daardoor sterk verbonden met de maan en daarmee ook met de natuur.

De verschillende maangezichten zijn o.a. ook te linken aan de seizoenen in het jaar:

 

Donkere/nieuwe maan: kracht van heling en loslaten; winter menstrueren
Wassende maan: groei, nadenken en leren; lente pre-ovulatie
Volle maan: hoogtepunt van kracht, magie, vuur; zomer ovulatie
Afnemende maan: wat is belangrijk of niet, oogsten; herfst pre-menstruatie

 

De cyclus van de maan, zie ik als een afspiegeling van de vele cycli in mijn eigen leven. Alles wat je doet, maakt of bedenkt heeft een beginfase, groei, wordt voltooid, kent een fase van afbraak/transformatie. Net zoals de maan en de fasen in de natuur, de seizoenen. Met bepaalde handelingen, rituelen of bewustwordingsmomenten kan ik zo’n cyclus kracht bijzetten of beïnvloeden.

 

Ik coach te drukke vrouwen, die niet aan zichzelf toe (kunnen) komen, maar dit wel willen, naar een natuurlijk en gelukkig leven, via ‘levenskrachtverbinding’, workshops en andere activiteiten. De natuur, en specifiek de maan, komt in al mijn aanbod terug; letterlijk door de activiteit in de natuur te doen bijvoorbeeld tijdens een caochingssessie, energetisch door te werken met de krachten van de maan, tijdens het maanconsult of de workshop ‘Maanmindfulness’ en in de rode tent.

 

Ik coach te drukke vrouwen, die niet aan zichzelf toe (kunnen) komen, maar dit wel willen, naar een natuurlijk en gelukkig leven, via ‘levenskrachtverbinding’, workshops en andere activiteiten.

consulting and coaching
workshops
trainingen

Rilana Altena

Rilana Altena

LevensKrachtVerbinder, Maanvrouw, healer, natuurspiritueel, kennisdrager – en deler, authentiek, puur, daadkrachtig, groot inlevingsvermogen, liefdevol, vol passie en enthousiasme.
Lees meer.